Categories: Перша ліга

Євген Підлепенець: Карпати дуже хочуть виграти золоті медалі

Карпати за останній місяць закрили два з трьох головних питань сезону: спершу достроково гарантували собі місце не нижче четвертого (за нинішнього регламенту це означає – точно боротися за УПЛ), потім – не нижче другого (це пряме підвищення в класі без стикових матчів), а зараз працюють над тим, щоб завершити сезон саме чемпіонами Першої ліги.

Хто ж посприяв такому великому командному успіху? Кожен у львів’ян зробив свій внесок, а ми б хотіли віддати належне успішності флангового півзахисника Підлепенця. У чотирьох матчах квітня в його активі – п’ять результативних дій (два голи та три асисти). Завдяки допомозі Євгена Карпати перемогли ФСК Маріуполь, Лівий Берег і СК Полтава. Не лише голи записував на свій актив Підлепенець, а й асистував таким одноклубникам, як Полегенько та Ігор Невес Алвес.

Спільний вибір прес-служби ПФЛ та «Українського футболу»: ґрунтувався саме на цих статистичних показниках і турнірній важливості дій 25-річного футболіста. Найкращий гравець квітня у Першій лізі Євген Підлепенець дав інтерв’ю пресслужбі ПФЛ.

  • проаналізував виступи Карпат
  • розповів про причини невдачі у Сумах
  • наголосив на бажанні львів’ян вибороти золоті нагороди

– Наскільки несподіваним та приємним для вас є визнання найкращим гравцем квітня у Першій лізі?

– Безумовно, мені дуже приємно перемогти у цій почесній номінації, та ще у такій конкуренції. Щасливий, що допоміг Карпатам підвищитися у класі. Працюю над собою і рухаюся далі.

– Погоджуєтеся з тим, що квітень особисто для вас був найбільш продуктивним місяцем у нинішньому сезоні?

– Дійсно, у минулому місяці зміг проявити свою найкращій якості, адже перебував в оптимальній формі. Переконаний, що мої найкращі ігри ще попереду. Намагатимуся і надалі тримати високий рівень і допомагатиму команді перемагати.

– Який матч запам’ятався вам найбільше у весняній частині сезону? Була гра, в якій Карпати зіграли майже ідеально?

– Насамперед відзначу домашню гру проти Маріуполя (3:1), адже там мені вдалося забити і віддати дві результативні передачі. До того ж, це була найбільші спокійна та впевнена перемога Карпат навесні.

– Поразка від Інгульця – 1:2 на своєму полі – найбільш болюча у цій частині сезону? У чому причина такого результату? За грою на перемогу Карпати точно не награли…

– Навіть не знаю, що сталося з нашою командою у тому протистоянні. Не хочеться шукати якихось виправдань. Суперник грав краще і заслужено переміг, але ми вже зробили висновки з тієї поразки. Дещо реабілітувалися, вигравши в Полтаві, проте, звичайно, зможемо компенсувати невдачі, тільки виконавши головні завдання на сезон.

– Травень почався для вашої команди з першої виїзної осічки в 2024 році після трьох поспіль мінімальних перемог. Карпати у сьомому турі не змогли виграти у Вікторії (0:0 у Сумах). Що пішло не так?

– Дорога у 800 км була складною, та ще й постійні повітряні тривоги не могли не вплинути на гру. До того ж, якість газону не дозволяла грати у комбінаційний футбол. Було багато боротьби. Проте, попри всі труднощі, ми навіть мали перемагати, але не зіграли у свій найкращий футбол. Треба, насамперед, шукати причини у собі. Нічия – закономірний результат, але ми очікували більшого.

– Які висновки зробили з цього матчу? Що вам сказав Мирон Маркевич?

– Варто більш агресивно грати в атаці, створювати моменти. Вважаю, що правильні висновки зробили після цього матчу.

– За три тури до завершення чемпіонату ви всього на три очки випереджаєте Інгулець і тепер маєте лише перемагати, щоб зберігати перше місце. Можливо, таке турнірне становище навпаки більше мотивує та розізлить команду?

– Ми втратили гандикап у вісім очок, але все одно все у наших руках. Якщо зіграємо у свій найкращий футбол у заключних матчах, то досягнемо свого. Карпати дуже хочуть виграти Першу лігу та її золоті медалі. Зробимо все, що у наших силах.

– Які очікування від виїзного матчу проти Маріуполя? Можливо, проти команда, яка насамперед грає у футбол, а не відбивається, вам буде простіше?

– Це хороша команда, яка демонструє сучасний стиль. Намагатимемося нав’язати їй свій футбол, гратимемо з позиції сили. Віримо у власні сили.

– У фізичному плані почуваєтеся добре чи вже є певна втома наприкінці сезону?

– З цим немає жодних проблем, адже зіграли не так багато матчів, щоб втомитися. Треба виконати завдання і з гарним настроєм йти у відпустку.

Пресслужба ПФЛ

Максимович Назар

Recent Posts

Тренер Поділля розповів, чому вирвав червону картку з рук арбітра

Наприкінці поєдинку 9-го туру групи «Вибування» Першої ліги «Металург» – «Поділля» червону картку було показано…

25 хв. ago

Динамо веде переговори з колумбійським вінгером із чемпіонату Австралії

Журналіст Ігор Циганик поділився інформацією про можливий трансфер київського Динамо.Читати далі

28 хв. ago

Чехія знищила Кіпр у битві суперників України на Євро-2024

Збірна Чехії U-17 обіграла команду Кіпру (5:0) у першому турі Євро-2024. Раніше в групі A…

30 хв. ago

Воротар Манчестер Сіті виграє трофей кожні 18 хвилин на полі

Учора «Манчестер Сіті» став чемпіоном Англії сезону 2023/2024. У складі команди Пепа Гвардіоли титул завоював, зокрема,…

2 години ago

Мессі отримав виклик до збірної Аргентини на Копа Америка

Збірна Аргентини опублікувала заявку з 29 футболістів на товариські матчі у США проти Еквадору та…

2 години ago

Ярмолюк: Збірна України – топ, може обігрувати Англію

Півзахисник Брентфорда та збірної України U-21 Єгор Ярмолюк оцінив подальші перспективи «молодіжки».Читати далі

2 години ago