Categories: УПЛ

Олександр Шовковський: Вітаю всіх уболівальників Динамо з перемогою

Головний тренер “Динамо” Олександр Шовковський підбив підсумок перенесеного матчу 5-го туру УПЛ із “Вересом” (3:0).

– Вітаю всіх уболівальників “Динамо” з перемогою. Дякую нашим збройним силам, нашим захисникам і захисницям за можливість проводити такі матчі, за можливість грати в УПЛ.

До цього матчу ми готувалися, розуміння, що суперник зробить висновки з першого матчу проти нас, де на останніх хвилинах він зумів вирвати нічию. Розуміли, що нам буде не просто, адже очікували, що “Верес” стане захищатися великими силами і при цьому шукати шанси в контратаках.

Не все нам вдалося в першому таймі, але ми розуміли, що після першого голу грати нам стане трохи простіше. Так і вийшло.

Сьогодні не всі наші футболісти могли грати, але в нас є повна обойма, щоб проводити рівноцінні заміни на такі випадки. Тимчик, Шапаренко і Дячук були дискваліфіковані, а Біловар і Супряга не могли грати через хворобу.

– Коли цей вірус у команді закінчиться?

– Я точно так само незадоволений і стурбований цим. І президент нашого клубу перехворів, і представники тренерського штабу були не в найкращому стані. Сподіваюся, що це вже остання агонія вірусу.

Ми проводимо всі необхідні заходи, щоб підтримувати імунну систему гравців, але ця ситуація з розряду тих, які контролювати складно.

– Як ви прокоментуєте гол Пономаренка?

– Я не буду коментувати гру Пономаренка. У нього є задатки, і він повинен робити все можливе, щоб вирости в повноцінного футболіста. А поки що йому треба ще багато, багато працювати як у психологічному, так і в тактичному плані. Грати на рівні U-19, і грати за першу команду в УПЛ – це абсолютно різні речі. Зокрема, на цьому рівні дуже велике психологічне навантаження. Може, він із ним ще не зіткнувся, але має розуміти: кому дається багато, з того й попит теж великий. А психологічне навантаження витримати може не кожен. Як казав Валерій Васильович Лобановський, до таланту треба додавати 95 роботи. Тому важливо, як Пономаренко працюватиме і як він розумітиме, що треба робити.

Завжди кажу хлопцям: ви не повинні дивитися на те, куди ви прийшли і де перебуваєте – ви повинні проаналізувати, що ви зробили, щоб цього досягти і які сили витратили. І тоді ви будете прогресувати щодня. Не треба зациклюватися на тому, чого ви досягли, які титули завоювали, скільки голів забили. Треба рости разом із командою і не ставити вище за неї свої амбіції. Так, ви маєте розвиватися й індивідуально, але маєте це робити разом із командою. І тоді як гравці ви будете прогресувати. І зможете грати грати грати не тільки в УПЛ, а й на найвищому рівні.

 

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Легенда повертається. Гливинський, який 14 років працював в УАФ, повертається до коментаторської діяльності

Олександр Гливинський, який не так давно залишив посаду пресаташе збірної України, повернувся до коментаторської діяльності.Читати…

22 хв. ago

УПЛ. Колос зазнав мінімальної поразки від Шахтаря

Українська Прем'єр повернулася після міжнародної паузи на матчі збірних. Одним поєдинком сьогодні стартував 10-й тур…

30 хв. ago

Гравець Миная відмовився переходити до одного з лідерів Першої ліги

Нападник Миная Олег Вишневський міг перебратись до іншого учасника Першої ліги, який пропонував куди більшу…

37 хв. ago

Карло Анчелотті: Реал не потребує трансферів взимку

Головний тренер "Реала" Карло Анчелотті спростував інформацію про те, що мадридці збираються виходити на трансферний…

54 хв. ago

Адміністратором тернопільської Ниви став пресаташе клубу

Як інформує пресслужба тернопільської "Ниви", в командному штабі відбулися зміни. Читати далі

56 хв. ago

Чемпіонат Азербайджану. Карабах з голом Кащука розгромив Кяпаз

В межах 10-го туру чемпіонату Азербайджану Кяпаз на власному полі зазнав нищівної поразки від КарабахаЧитати…

1 годину ago