Ла Ліга. Гол Довбика допоміг Жироні перемогти Лас-Пальмас

Лас-Пальмас приймав Жирону в межах 33-го туру Ла Ліги 2023/24. Важливо зауважити, що повернувся в заявку каталонців Віктор Циганков. Українець залікував травму й був готовий вийти на заміну упродовж матчу. Інший наш земляк – Артем Довбик – звично опинився у стартовому складі.

Ла Ліга, 33-й тур.

Лас-Пальмас – Жирона 0 : 2.

0 – 1. Лопес – 26.

0 – 2. Довбик – 57-пен.

Нереалізовані пенальті: Рамірес (8хв) – Довбик (26хв).

“Лас-Пальмас”: Вальєс – Суарес (Мунір, 63), Коко, Мармоль, Сінкгравен (Серхі Кардона, 63) – Парк, Муньйос (Беніто Рамірес, 81), Перроне (Фабіо Гонсалес, 78), Кіріан Родрігес, Молейро – Сандро (Марк Кардона, 63)

“Жирона”: Гассаніга – Ерік Гарсія, Давід Лопес, Блінд, Гутьєррес – Еррера (Арнау, 89), Алейш Гарсія – Коуто (Порту, 70), Мартін (Соліс, 89), Савіо (Торре, 80) – Довбик (Циганков, 70)

Попередження: Кіріан Родрігес, 39, Мармоль, 45+3 — Довбик, 37, Еррера, 39, Коуто, 69

“Жирона” перемогла в гостях вперше з 28 січня.

Для цього не знадобилося якогось неймовірного футболу. Суперник каталонців, “Лас-Пальмас”, програв усі 5 останніх матчів і, по правді, показує найгірший футбол у Ла Лізі у 2024 році.

Сьогодні остров’яни розпочали із заробленого пенальті, коли Молейро спіймав на протиході Давіда Лопеса, але Сандро з точки пробив в обличчя (!) Гассанізі — і більше нічого цікавого від господарів ми не побачили. Один удар здалеку в поперечину, багато пустого володіння – коротше, ні про що.

“Жирона” теж не виблискувала, але атакувала все ж хитріше, і на 25-й хвилині Еріка Гарсію довелося “валити” на стандарті. Пенальті! Довбик з точки не забив, але Давід Лопес набіг і відкрив рахунок на добиванні – 0:1.

Перед перервою Артем міг забити з гри, але лівою після навісу пробив погано.

Далі початок другого тайму — і знову пенальті для “Жирони”. Тепер Коуто накрутив відразу двох, і Мармоль наступив Яну на ногу. Довбик не злякався і пішов бити повторно — і таки забив. Щоправда, удар знову залишав бажати кращого, але пощастило.

Коли Артем святкував свій м’яч, на табло була лише 57-ма хвилина, але за фактом гра в цей момент завершилася, адже одні більше не хотіли, а інші не могли. Цілу годину сміттєвого часу ми побачили на Канарах. Із цікавого — лише повернення Віктора Циганкова після травми. Вінгер, що одужав, отримав сьогодні 20 хвилин.

У таблиці “Жирона” після перемоги тимчасово піднялася на 2-е місце з 71 очком. У “Лас-Пальмаса” – 37 балів та 13-те місце завдяки ударному першому колу.

Максимович Назар

Recent Posts

Серія А. Юве відіграв у Болоньї 3 м’ячі за 10 хв

У матчі 37-го туру Серії А «Ювентус» на виїзді здійснив суперкамбек та зіграв унічию з «Болоньєю» (3:3).Читати…

36 хв. ago

Барселона готова віддати іменитих гравців в обмін на Довбика

6-річний український форвард «Жирони» Артем Довбик зацікавив низку іменитих клубів, які спробують його підписати у…

39 хв. ago

Шевченко увійшов до рейтингу найкращих європейських гравців

Британський журнал FourFourTwo опублікував рейтинг 100 найкращих європейських футболістів усіх часів.Читати далі

46 хв. ago

Генк обіграв Антверпен і піднявся на 4 місце. Соболь вийшов на 85-й хвилині

19 та 20 травня пройшли матч передостаннього 9-го туру топ-шістки чемпіонату Бельгії.Читати далі

49 хв. ago

Мороз: Поразка від Сербії мало що змінить. Треба виходити і перемагати в кожній грі

Головний тренер юнацької збірної України U-17 Юрій Мороз прокоментував поразку від команди Сербії (0:1) у стартовому матчі…

52 хв. ago

Оболонь має кадрові проблеми перед вирішальним матчем в УПЛ

Досвідчений захисник «Оболоні» Павло Лук'янчук не встигне відновитися до поєдинку заключного туру УПЛ – з «Олександрією»,…

55 хв. ago